Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, уз присуство министра омладине и спорта Вање Удовичића и потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, примила је данас кошаркашице Србије, које су на Европском првенству освојиле бронзану медаљу.

Брнабић је том приликом још једном честитала нашим кошаркашицама на свему што су урадиле.

Ово није било лако, знамо колико труда и рада стоји иза једне медаље. Хвала вам на радости коју сте донеле целој нацији и на томе што смо се осетили поносним зато што имамо овакав тим, рекла је она, додавши да сви можемо да учимо од наших сјајних кошаркашица.

Ви сте пример за то како се верује у себе, у чланове тима, како се бори и наставља храбро и кад се поклекне. Влада Србије ће бити ту за све, за инфраструктуру, за награде, јер сте све то заслужили, истакла је премијерка.

Михајловић, која је била потпредседница Организационог одбора првенства, оценила је да победнички тим сви заједно чине кошаркашице, Кошаркашки савез Србије и Влада Србије, додавши да кошаркашице треба да буду узор свим девојчицама и да иза њих стоји ограман рад и вера у себе и у тим.

Када је наша капитенка Јелена Брукс играла, њен супруг је био у свлачионици, хранио бебу и заједно су чекали да се мајка попне на победничко постоље. То је победа заједништва, породице и љубави, свега за шта се залажем. То је заиста родна равноправност. Свака вам част и хвала на свему што сте урадиле. Кад год будемо могли да помогнемо, ту смо, истакла је она.

Удовичић је још једном изразио захвалност кошаркашицама, уз напомену да сви заједно треба да радимо на томе да у Србији имамо што више клубова и кошаркашица.

Доказали смо још једном да Србија зна да буде организатор врхунских такичења, као и да Зрењанин, Ниш и Београд могу да се пореде са европским и светским метрополама, да можемо да будемо сјајни домаћини, што говоре сви страни челници, али и туристи који су овде били, рекао је министар.

Стручном штабу, челним људима, Кошаркашком савезу и овим девојкама можемо сви само да се дубоко наклонимо. За два месеца су показали како се бори за своју земљу и послали снажну поруку свима нама како се поштује земља и како се бори за највиши циљ, а то је освајање медаље у својој земљи, рекао је он.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић исказао је захвалност Нишу, Зрењанину, Београду, волонтерима и људима из Савеза, који су урадили велики посао.

Поносан сам као председник КСС на ове младе и прелепе даме. Дубок наклон и велико поштовање. Играле су повређене, ризикујући своје каријере, а ми играчи знамо шта то значи. Хвала вам још једном, надам се да ће бити још оваквих прилика, рекао је Даниловић.

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да је поносна на то што ради као тренер у земљи која улаже у спорт, у женски спорт.

Ми смо овде играли за наш народ и за Србе у иностранству. Успели смо да покажемо нашем народу да је човек у стању да пређе границе свог максимума, рекла је Маљковић.

Чланица идеалне петорке европског шампионата Соња Петровић искористила је прилику да у име свих играчица захвали на томе што им је омогућено да играју Европско првенство код куће и што им је испуњен сан да пред домаћом публиком освоје медаљу.

Капитен Јелена Брукс рекла је да јој је част и задовољство што као капитен представља ову репрезентацију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here