Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Испред Централног затвора у Београду, данас после подне на позив Деморатске странке окупила се група присталица опозиције са захтевом да се пусте сви ухапшени током протеста и нереда у Београду прошле недеље.

Они су носили транспаренте са натписима “Стоп насиљу”, “Хапсите лопове, а не борце”…

Окупљенима се обратио председник Демократске странке Зоран Лутовац, који је рекао да се солидаришу са, како је истакао, неправедно приведеним грађанима и да желе да покажу незадовољство владањем институција у Србији.

Присутнима се, између осталих, обратио и академик Душан Теодоровић који је рекао да је Србија постала земља једног човека.

“Овај режим се брутално обрачунао са младошћу Србије. Позивам полицију и жандармерију да се придржавају правилника”, рекао је између осталог Теодоровић.

Ивана Јелић из здружене акције “Кров над главом” затражила је да се ослободи троје њихових активиста, али и сви остали.

Затражена је и смена директора полиције Владимира Ребића, као и одговорност свих оних који су, како кажу, учествовали у хапшењу, али и пресуђивању.

Најавили су да ће се и сутра окупити.

Скупу су присуствовали и лидер Двери Бошко Обрадовић и председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, коме су поједини окупљени узвикивали увреде.

Полиција је у суботу ухапсила укупно 42 особе, како је навео директор полиције Владимир Ребић, због вандализма и нереда на протестима прошле седмице.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here