Mesto za reklamu
  1. 04.2019.

Марк Велер и Бен Емерсон су двојица страних стручњака, које је приштински тим за наставак дијалога са Београдом ангажовао за сарадњу у имплементацији платформе усвојене у косовском парламенту. То је открио Фрашер Краснићи, посланик опозиционе СДП, која у неким сегментима пружа подршку актуелној влади премијера привремених приштинских институција Рамуса Харадинаја.

Приштинска Газета експрес наводи да је Фрашер Краснићи информацију о ангажовању страних стручњака обелоданио поводом полемике која се у Приштини води о непотизму, односно да у готово свим косовским институцијама раде рођаци водећих политичких лидера.

Када је реч о приштинском тиму за наставак дијалога са Београдом најчешће су се помињали рођаци двојице копредседника Шпенда Ахметија и Фатмира Љимаја.

Краснићи сматра и да је поређење стручњака у приштинском тиму са стручњацима у београдском тиму непримерена, односно да су стручњаци у њиховом тиму по много чему бољи.

“Преговарачки тим за успостављање државне платформе ангажовао је неке од најбољих домаћих и међународних експерата за Косово, међу којима су Марк Велер и Бен Емерсон”, рекао је Краснићи и додао да је поређење стручњака приштинског тима са стручњацима београдског “бескрупулозно”.

Према његовим речима, Приштина ће ангажовати најбоље међународне стручњаке, али се, како каже, не може очекивати да возачи и сарадници у том тиму буду странци.

“Не брините. Косово има најбоље локалне и међународне експерте, али не очекујте да возачи и асистенти такође буду међународни стручњаци”, закључио је Краснићи.

Иначе, Бен Емерсон је истакнути британски адвокат, који је био известилац у УН о борби против тероризма, а Марк Велер је професор на Универзитету у Кембриџу, који има дугогодишње искуство у решавању спорова, навео је Експрес.

„Српска стварност“ / Експрес, Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here