Mesto za reklamu

05.01.2019.

ШИПТАРСКО ТУЖИЛАШТВО НАВОДНО ДОБИЛО ПОДАТКЕ ОД ЈЕДНЕ СТРАНЕ ОБАВЕШТАЈНЕ АГЕНЦИЈЕ

Специјално тужилаштво Косова донело је одлуку о проширењу истраге о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП, Оливера Ивановића након информација које је добило од једне стране обавештајне агенције. Специјални тужилац Суљ Хоџа изјавио је да ће се извештај и слике које су добијене бити део истраге убиства Ивановића, преноси РТК.

   Суљ Хоџа                                     

“Ми ћемо радити са истражиоцима и ове слике и имена ће бити део предмета”, рекао је Суља.

Пет особа су део извештаја једне стране обавештајне агенције који говори о убиству Оливера Ивановића. У извештају се истиче да се група која је убила Ивановића састојала од “пет особа које су повезане са Вождовачким кланом и које су ангажовале српске тајне службе”.

Полиција Косова са своје стране – тврди се – у сарадњи са правосудним органима предузима све потребне истражне радње.

У извештају стране обавештајне агенције се истиче да је Милан Радоичић дао налоге за брисање неких трагова и чињеница.

“Екипа је била смештена у хотелу Оцтан у Лешку и ту је боравила месец дана пре убиства (Ивановића). Током овог периода чланови групе су често одлазили у Митровицу. Виђени су у белом ренџ роверу и чак су у Звечану заустављени од стране полиције због прекорачења брзине. Возило је припадало браћи Вуловић и било је београдских регистарских таблица БГ -788-ГН”, наводи се у извештају.

Од екипе која га је зауставила је затражено да избрише све податке о случају, како је и поступљено, каже се у извештају. Након убиства Ивановића .16. јануара 2018. године група се, према извештају поделила у две групе. Прва је полетела са београдског, а друга са приштинског аеродрома. Њихова дестинација у наредна две месеца је био Тајланд. У групи која је полетела из Београда су били Јоца и Бојана, док је преко приштинског аеродрома отишао Пеђа или Предраг. Предраг или Пеђа је, према извештају, лице које је убило полицајца у Србији али је на интервенцију БИА ослобођено затвора. Пеђа се развео од супруге Ирене Драгојевић. Са приштинског аеродрома су отишли и Милош и Барбара Сегетин. Све трошкове боравка екипе у мотелу Оцтан у Лешку је преузео Срђан Вуловић под надимком Гене. Он је после убиства Ивановића имао здравствених проблема и био је смештен у болници.

Поводом убиства Оливера Ивановића, Полиција Косова је 23. новембра ухапсила Недељка Спасојевића, Марка Росића и Драгишу Марковића коју су у притвору и осумњичени за кривично дело тешког убиства и откривања службене тајне.

У вези са убиством Ивановића Полиција Косова је издала потерницу и за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем.

„Српска стварност“ / Факти /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here