Mesto za reklamu

11.06.2019.

Уз највеће почасти, црвени тепих и гарду Безбедносних снага Косова, у Приштини је испред Скупштине дочекан бивши амерички председник Бил Клинтон. Председник Косова Хашим Тачи одликовао је Клинтона Орденом слободе.

Испред скупштине Косова, Клинтона је дочекала група грађана која га је поздравила аплаузом. Након тога  је уследио састанак косовског председника Хашима Тачија и бившег председника САД Била Клинтона.

Хашим Тачи се Клинтону захвалио због, како је рекао, “хуманитарне одлуке да бомбардује Србију и стварања могућности Албанцима да се врате”.

“Данас нако 20 година Косово је независно. Ми смо били заједно, а ваша и подршка САД је била кључна. Ви сте наш херој и захваљејем вам се у име свих грађана Косова. Додељејем вам одликовање Орден слободе. То је највеће признање које се одразило на мир у читавом региону”, истакао је Тачи, а затим доделио признање Клинтону.

Бил Клинтон се захвалио Тачију на указаној почасти.

“Прошло је доста времена, био сам импресиониран њиме кад је био млад и носио пушку у руци. Али сам импресеиониран и тиме где је био и како је постао председник”, казао је Клинтон о Тачију.

“Мислим да имате прилику да славите и у наредних двадесет година. Увек ћу бити поносан на чињеницу што сам био председник Сједињених Америчких држава када вам је био потребан неко на кога би се ослонили. Да не долази до убијања цивила и напуштања својих домова, морао је постојати бољи начин”.

На питање новинара какву поруку има за грађане Косова, Клинтон је рекало:”Мислим да Косово заслужује да буде у ЕУ, НАТО, као и у свакој организацији у којој може да се учлани једна независна држава. Наша држава ће да подржи ваш даљи раст”, казао је Клинтон.

Бивши амерички председник на Косову борави поводом обележавања 20. година од доласка НАТО снага.

„Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here