Mesto za reklamu

27.09.2019.

Заменика директора Канцеларије за КиМ Душана Козарева су на путу од Ранилуга ка Новом Брду зауставили припадници полиције привремених косовских институција и приморали га да напусти Косово и Метохију. То је саопштила Канцеларија за КиМ.

„Двадесетак полицајаца је са пет возила спровело Козарева до административног прелаза Кончуљ, са образложењем да ’представници државних органа Србије нису пожељни на косовским изборима‘”, наводи се у саопштењу.

Козарев је требао данас да присуствује једном од предизборних скупова Српске листе на којем је, према саопштењу, планирао да „пренесе поруку јединства српског народа на Косову и Метохији са државом Србијом“.

„Косовска полиција покушава да ухвати и помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, који се са истим циљем упутио ка Племетину. Овај насилнички акт Приштине у супротности је са свим договорима о слободи кретања и представља бруталну демонстрацију силе, са очигледним циљем да се Срби на Косову и Метохији застраше и одврате од подршке Српској листи“, саопштава Канцеларија за КиМ.

„Косовска полиција се на овај начин директно ставила у службу политике, а све у интересу политичких субјеката који се уз албанску подршку боре са Српском листом за десет загарантованих српских посланичких места у парламенту привремених институција самоуправе у Приштини. Упозоравамо виновнике оваквих насилних аката и провокација да ће кривично одговарати када постану доступни нашим правосудним органима“, додаје се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да „Србија неће бити одстрањена са Косова и Метохије бесмисленим насилничким акцијама“.

„Српски народ ће, упркос овом насиљу, референдумски 6. октобра гласати за чврсте везе са својом државом. О бесправном поступању према званичницима државне институције Србије биће информисане све међународне инстанце“, закључено је у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here