Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Посланици косовске скупштине Арбан Абраши и Наит Хасани посетили су Бујановац и подржали идеју о референдуму о уједињењу општина на југу Србије Бујановца, Прешева и Медвеђе са Косовом и Метохијом и укључивању тог питања у преговоре Београда и Приштине.

“Ми подржавамо вољу (албанских) грађана прешевске долине из 1992. и референдум који изражава зељу за уједињење ”долине” са Косовом”, рекао је Наит Хасани из Демократске партије Косова, један од посланика скупштине у Приштини који су посетили општине на југу Србије.

Абраши, посланик опозиционог Демократског савеза Косова, одговарајући на питање новинара да ли питање уједињења три српске општине са већинским албанским становништвом треба уврстити у преговоре Београда и Приштине, рекао је да “мисли да не постоји албански посланик који се томе противи”.

Посланици више странака приштинске скупштине су посетили Медвеђу, након чега су се у Бујановцу састали са председником Националног савета Албанаца Рагмијем Мустафом и председником Општине Бујановац Шаипом Камберијем.

“Добили смо подршку за наше захтеве за Косово и надамо се да ће скупстина Косова да следи даље наше захтеве”, рекао је Мустафа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here