Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Председник Француске Емануел Макрон допутоваће сутра око 15.00 часова у Београд у дводневну посету током које ће му домаћин бити председник Србије Александар Вучић.

Према информацијама Службе председника за сарадњу с медијима, после дочека на Аеродрому “Никола Тесла”, око 15.15 сати уследиће церемонија откривања плоче поводом почетка радова на модернизацији Аеродрома коју спроводи компанија “Ванси ерпортс”.

Програмом посете у 16.00 сати предвиђена је церемонија свечаног дочека испред Палате Србија, након чега ће у 16.15 сати уследити састанак двојице председника.

У 16.40 часова предвиђена је церемонија размене потписаних билатералних докумената у присуству двојице председника.

Након тога, у 16.45 сати уследиће изјаве за медије председника Вучића и председника Макрона.

За 17.30 заказан је пленарни састанак делегација Републике Србије и Републике Француске.

За 18.20 предвиђена је церемонија полагања венаца на Споменик браниоцима Београда 1914-1918, а у 18.30 полагање цвећа на гроб Милунке Савић у Алеји великана.

Према програму посете, у 19.00 часова предвиђа се церемонија полагања венаца на Споменик захвалности Француској и обраћање председника Србије и председника Француске.

Другог дана посете, у уторак, је у 9.30 сати заказан разговор двојице председника са студентима из Регионалне канцеларије за сарадњу младих, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here