Mesto za reklamu

22.11.2018.

Драстичним царинским мерама Приштине о подизању такси за робу из Србије и БиХ за 100 одсто посебно ће бити погођене мале трговине. Веће продавнице имају још робе у магацинима, па одолевају тим мерама. Међутим, и у њима се очекује драстични раст цена по пражњењу магацина.

Како преноси РТС, Снежана Сојевић у продавници у Грачаници на КиМ има још залиха,тако да за сада нема поскупљења.

„Очекујемо поскупљење сваког дана. Народ је револтиран и мислим да ће ова мера највише погодити народ, како српски, тако и албански. Погодиће народ, а не политичаре“, рекла је Снежана.

У косовској влади истичу да је преполовљено допремање робе и да су мере почеле да дају резултат, па ће вероватно залихе бити брзо испражњене.

Хлеб је поскупео у многим срединама, као и брашно, уље, квасац, со, шећер. Цена хлеба већа је за 30 одсто и износи између 40 и 50 центи.

У Приштини сматрају да ће Београд и даље наставити да се понаша као до сада и да нема договора о функционисању интегрисаних прелаза, неукидању дуплих царинских печата, непризнавању порекла робе и непризнавању санитарног и фитосанитарног документа, издатог од стране приштинских институција.

Дневно се Србији, указују званичници, наноси штета од милион и по евра. Приштина позива на потпуни бојкот српских производа.

Поводом реаговања ЕУ, представници такозваног Косова траже да Унија буде уравнотежена и не реагује једнострано.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here