Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Компанија “Ауточачак” је данас купила АД БИП Београд за 2,09 милијарди динара на јавном отварању понуда у Агенцији за лиценцирање стечајних управника.

Понуда “Ауточачка” је једина која је стигла на јавни позив за приватизацију некадашње Београдске индустрије пива, и прихваћена је, јер је износила више од половина процењене цене БИП-а као правног лица.

БИП је био у стечају од 2016. године, а поред централне локације код Мостарске петље, где се налази главна пивара, поседује непокретности и производне погоне на више локација у Београду, затим у Чачку и Крагујевцу.

У имовину БИП-а спада и 13 сувих жигова њихових производа.

Нови власник “Ауточачак” има законски рок од седам дана да потпише купопродајни уговор и 30 дана да уплати остатак новца од висине депозита плаћеног за учешће у приватизацији до купопродајне цене, пренео је Танјуг.

Београдску пивару је, пре пет година, у стечај отерала Пореска управа, иако је око 5.000 малих акционара тада тврдило да за то нема оправданог разлога.

БИП је и предмет реституције, јер је у његовом поседу и национализована имовина.

Иза некада славне пиваре остало је много атрактивног земљишта и некретнина. У Београду је, на пример, најпознатија зграда код Мостарске петље, ту је Фабрика сокова на Зрењанинском путу, Фабрика пива и слада у Чачку и многобројни пословни објекти широм земље.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here