Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Корона мере продужене су, не као што је било уобичајено до сада, на 10, већ само на пет дана

Аустријски парламент усвојио је продужење актуелних мера против корона вируса, уз неке измене које треба да олакшају живот грађанима. Тако се сутра попуштају правила за посету у болницама широм Аустрије, а и негативан ПЦР тест убудуће ће бити валидан 72 сата за коришћење за одлазак код фризера, масера или посету болници, домовима за старе, док антигенски тест важи и даље само 48 сати.

Корона мере продужене су, не као што је било уобичајено до сада, на 10, већ само на пет дана.

Покрајина Форарлберг, која има најбољу епидемиолошку ситуацију, намерава од понедељка да спроведе даља попуштања мера закључавања. Тренутно се још преговара како ће изгледати попуштање.

Одлука парламента омогућава убудуће више посета у болницама, рехабилитационим центрима или бањама.

Од сада биће могућа посета једне особе (уз двоје деце), не више само једном недељно, већ дневно, али уз негативан тест и ношење ФФП2 маске

Гастрономија и хотели, као и културне институције остају затворене.Радње могу и даље да раде од шест до 19 часова, уз поштовање правила од 20 квадрата по купцу и обавезу ношења ФФП2 маске.

Слично важи за музеје, библиотеке, зоолошке и ботаничке вртове.

На јавном простору грађани морају држати дистанцу од најмање два метра према особама из другог домаћинства.

У јавном превозу обавезно је ношење ФФП2 маске, а између 20 и 6 часова ограничена је слобода кретања, односно може се изаћи из куће само због одласка на посао, у куповину, ради шетње или сусрета са једном веома блиском особом.

Током дана могући су сусрети са две особе из различитих домаћинстава.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here