Mesto za reklamu
  1. 0 09. 2019.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да је Туристичка организација Србије (ТОС) потписала уговор с кинеском компанијом Алибаба, која се бави глобалном онлајн трговином, о туристичкој промоцији Србије на свим њеним платформама, као и на популарним друштвеним мрежама Wеchат и Вејбо.

Љајић је у изјави новинарима у Сјамену, где предводи делегацију Србије на Међународном кинеском сајму инвестиција и трговине (ЦИФИТ), рекао и да ће на кинеској државној телевизији ЧТВ Србија бити представљена и као дестинација за снимање филмова.

Он је објаснио да је уговор потписан с туристичком платформом Флиги, која припада Алибаби, а који подразумева туристичку промоцију Србије до 30. новембра ове године на свим платформама у Кини, као и на кинеским друштвеним мрежама Wеchат и Вејбо, које су пандан Фејсбуку, Инстаграму и Твитеру.

На свим платформама Алибабе, посебно на Флигију, али и на другим кинеским платформама, као што су Wеchат и Вејбо, представићемо све што Србија може да понуди у туристичком смислу. То је огроман резултат који смо постигли после дуго година преговора и разговора са компанијом из Кине, рекао је Љајић.

Он је изразио уверење да ће промоција Србије на тим платформама утицати на повећање броја туриста из Кине и истакао да је у првих седам месеци ове године Србију посетило највише кинеских туриста и да је број њихових долазака порастао за 39 одсто, док је број ноћења порастао за 51 одсто.

То се до сада никада није догодило. Верујемо да ће се тај тренд наставити и током ове године. Уговор који смо потписали допринеће да у наредној години порасте број кинеских туриста у Србији, навео је он.

Љајић је додао да ће на кинеској државној телевизији ЧТВ бити приказане две емисије у којима се Србија промовише као дестинација за снимање филмова.

Тиме отварамо још један сегмент сарадње у туристичком сектору. Надам се да нам долазе још бољи дани када је реч о сарадњи Србије и Кине у области туризма, закључио је Љајић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here