Mesto za reklamu
  1. 0 05. 2021.

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас у Мадриду са генералним секретаром Светске туристичке организације (UNWTO) Зурабом Пололикашвилијем о начинима и модалитетима за промоцију туристичке понуде Србије и региона у оквиру пројеката и механизама расположивих Светској туристичкој организацији.

Селаковић је истакао да Србија придаје велики значај сарадњи са UNWTO, да ће радити на даљем унапређењу те сарадње и настојати да буде још активнија у програмима и пројектима Организације.

Он је, указујући на то да је наша земља у последњих десет година веома активна у бројним телима у оквиру Светске туристичке организације, рекао да Влада Србије сектор туризма види као један од кључних покретача развоја и Србије и целог региона.

Шеф српске дипломатије је издвојио да су у Србији као посебно значајни туристички производи препознати “сити брејк” туризам, манифестације и догађаји, планински туризам, велнес и бањски туризам, рурални туризам, конгресни туризам, културно наслеђе, наутички туризам, гастрономски и вински туризам и друго.

Селаковић је подвукао да о значају који Србија придаје туризму говоре и велики подстицаји Владе Србије инвеститорима, нарочито у бањски туризам, као и огромна улагања у путну инфраструктуру у целој земљи.

Влада Србије је, како је подсетио, током прошле и ове године издвојила значајна средства за помоћ угоститељском, а нарочито хотелском сектору и усвојила више пакета мера у форми кредита, једнократне помоћи и субвенција како би се подстакао опоравак тог, пандемијом најтеже погођеног сектора привреде.

Министар је истакао да наша земља подржава све напоре који се чине, како у UNWTO, тако и у другим међународним организацијама и форумима, усмерене на мере опоравка свих сектора директно везаних за туризам, као што су угоститељство, авио и други видови транспорта, култура, и да је Србија активна на пројектима у тој области у оквиру других организација, попут Унеска.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here