Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Министарство унутрашњих послова и полиција обележавају свој Дан. Централна манифестација одржаnа je на платоу испред Палате Србија. Свечаности су присуствовали и председник Србије Александар Вучић, који је уручио златне медаље за заслуге припадницима МУП-а. Никада нећемо дозволити понижавање српског полицајца, поручио је Вучић. Министар полиције и директор полиције уручили су сребрне и бронзане медаље. У току показне вежбе.

Дан Министарства унутраших послова Републике Србије и Дан полиције традиционално је почео свечаним сечњем славског колача у име обележавања славе – Свете Тројице.

Централна манифестација почела је минутом ћутања за жртве вируса корона, међу којима је било и осам полицајаца, као и химном Србије.

Председник Александар Вучић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишли су постројени вод полиције.

Вучић је младим полазницима пожелео успеха у тешком и напорном раду.

“Показали сте одговорност у кризи са коронавирусом која је изненадила цео свет. Показали сте да заслужујете полицијску значку”, указао је Вучић.

Истакао је да је данас савршен дан да се прослави постизање напретка у полицији, јер су се проширили а и плате су више за 40 одсто.

“Од свих позитивних промена, најприметнији је пораст уважавања грађана Србије, то не може да се купи већ је зарађено порастом професионализма”, рекао је председник Србије.

Према његовим речима, грађани имају разлога да буду захвални полицији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да су се припадници МУП-а храбро суочили са опасностима и ризицима које је донео коронавирус и захвалио на њиховом раду.

Истакао је да су све задатке који су стављени пред њих обавили успешно и заједно са лекарима, војницима и волонтерима показали како се бори за Србију.

“Обилазили смо људе у удаљеним селима и планинама и били тамо где год је било нужно. Одговорили смо на готово 50.000 мејлова. Наши ватрогасци су спасили више од 1.100 људи и угасили преко 11.500 пожара и много је бројки које говоре шата су припадници МУП-а радили током кризе, али једна реченица их најбоље описује – људи великог срца”, рекао је Стефановић.

Директор полиције Владимир Ребић рекао је за РТС, уочи почетка централне манифестације да се данашњи дан обележава на другачији начин јер неће бити гостију из пријатељских полиција, због ситуације са коронавирусом.

“Врло је значајн дан за цео МУП, старешине и колеге ће имати добру подршку са новим полазницима”, рекао је Ребић.

“Нико од нас се није сусрео са оваквом ситуацијом и били смо принуђени да се у ходу организујемо. Први удар је био на припаднике граничне полције, касније смо имали администартивни посао јер су издаване дозболе за кретање, имали смо обазу која се састојала у контроли лица у изолацији, хиљаде теретних возила смо пропратили ккроз Србију”, рекао је Ребић.

Директор полиције каже да је заодовљан како је Министарство функционисало.

“Приоритет је адекванто опремање полиције уређајима и возилима. Грађни ће данас видети део возила”, рекао је Ребић.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија на Духове одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here