Mesto za reklamu

02. 01. 2020.

Широм Црне Горе се већ седам дана окупљају грађани који изражавају незадовољство због доношења новог Закона о слободи вероисповести. У више црногорских градова и данас су одржани протести, литије и молебани због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести. Непрегледне колоне у Беранама и Бијелом Пољу.

 У Подгорици, храм тесан за све вернике који су дошли на молебан

Пред Саборним храмом Христовог васкрсења у Подгорици и вечерас се окупило више хиљада људи у одбрани светиња и у знак протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести.

Како јављају новинске агенције, с обзиром на број верника који су се вечерас окупили очекује се рекордан број људи у Храму у Подгорици.

Храм у Подгорици је био  препун вечерас, а велики број верника остао је испред јер није било довољно места да се у уђе Храм.

Свештеник Мирчета Шљиванчанин је замолио окупљене да вечерас буду прави хришћани, и да нико не направи нешто што би се косило са тим.

Пред Ђурђевим ступовима више од 10.000 Беранаца

У Беранама су се такође масовно окупили верници против усвојеног спорног Закона о слободи вероисповести.

У Беранама се у Манастир Ђурђеве ступове, задужбину Првослава, сина великог жупана Тихомира и синовца великог жупана Стефана Немање, стару 806 година, слила река од више од 10.000 људи, који су на молебан стигли после протестне шетње од три километра. Грађани су у шетњу кренули од зграде Општине Беране, преносе „Новости“.

Бијело Поље и вечерас на ногама: Више од 10.000 људи брани светиње

Велики број грађана се и вечерас окупио у Бијелом Пољу у знак протеста због изгласавања Закона о слободи вероисповести у Скупштини Црне Горе.

Окупљени народ испред Цркве Светог Петра и Павла у Бијелом Пољу

Према проценама присутних, у литији учествује више од 10.000 људи.

Протестна шетња у Пљевљима

Молебан је служен вечерас и у Плужинама, у цркви Светог Јована Крститеља, након којег је градом прошла литија коју је предводило свештенство у пратњи бројних Пивљана који су незадовољни усвојеним Законом.

Колону у Будви предводио председник општине

Будва данима исказује незадовољство због усвајања Закона о слободи вероисповести.

Вечерас је велики број Будвана присутвовало молебану. Са њима је био и председник општине Марко Бато Царевић.

Литија је одржана и на Жабљаку, а грађани су се у знак протеста окупили и у Херцег Новом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here