Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Део опозиције организовао је протестно окупљање у Пионирском парку, испред зграде Председништва, поводом годишњице убиства лидера Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда” Оливера Ивановића. Уследила је и шетња централним градским улицама.

Грађани су се одазвали на позив лидера више опозиционих партија, који су позвали на окупљање због вишегодишњег нерасветљавања случаја убиства Оливера Ивановића, које се догодило пре 4 године.

   Више политичких странака у Београду је започело протест испред Председништва Србије у Београду поводом годишњице убиства Оливера Ивановића.

Потом је више стотина људи учествовало у шетњи улицама Београда, током које су застали код Јавног сервиса РТС и звиждали. Код зграде Јавног сервиса био је развијен и транспарент “издаја” са сликом председника Србије Александра Вучића.

Међу окупљенима били су су представници и симпатизери Странке слободе и правде, Покрета слободних грађана, Демократске странке, Народне странке, Скупштине слободне Србије, Покрета Ослобођење и други.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић изјавио је да се истина о Ивановићевом убиству неће сазнати док се не промени тренутна власт.

„Нећемо заборавити, нити ћемо престати да тражимо ко га је убио. До те истине тешко ћемо доћи без смене овог режима“, рекао је Веселиновић за агенцију Бета.

Испред здања Председништва Србије дошло је до мањег инцидента између окупљених и председника Удружења породица киднапованих, убијених и несталих са простора Косова и Метохије, Симе Спасића, који је запажен на скоро свим скуповима које организује опозиција, са задатком да омета њихове скупове. Спасић је и овога пута ометао њихове активности и извикивао своје пароле мегафоном, који је увек са њим,  када су окупљени ка њему почели да бацају грудве.

Уследила је протестна шетња под паролом “Ко је убио Оливера”, од зграде Председништва ка Тргу републике, преко Светогорске до РТС-а, где су се на кратко задржали и звиждуцима исказали свој однос према Јавном сервису Србије. Затим су Таковском улицом наставили до Цркве Светог Марка, где су запалили свеће за Ивановића.

У шетњи улицама Београда у  колони су , између осталих, били лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас, потпредседница ССП Мариника Тепић, председник Народне странке Вук Јеремић, оснивач Нове странке Зоран Живковић, лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић и други.

Oливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија његове странке у Северној Митровици.

Судски процес пред основним судом у Приштини и даље је у току.  Још није утврђено ко су налогодавци и починиоци тог злочина.

„Српска стварност“ / РТС и Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here