Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Припадници више опозиционих политичких странака и покрета протестовали су вечерас испред седишта Републичке изборне комисије, јер сматрају да саопштени резултати јучерашњег референдума не одговарају правом стању ствари на терену.Сутра ће предати приговоре са доказима.

А оно је, како су изјавили председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, такво да је већина изашлих грађана заокружила “не”.

” То се посебно односи на велике градове и нелогично је како је то, као што саопштавају, већина заокружила “да” када је у великим градовима победила опција “не”, истакао је Бошко Обрадовић.

Навели су да не признају резултате референдума који кажу да је већина изашлих гласала за промене и да ће народни посланик Владан Глишић сутра предати приговоре опозиционих странака са доказним материјалом о неправилностима.

Када је о неправилностима реч Милица Ђурђевић је истакла да су оне биле бројне.

” Било их је на више хиљада бирачких места и ми имамо забележене видео снимке и људе који су спремни да посведоче да се масовно гласало без личних карата, видео записе из бирачког одбора као што је било у Лебану, где је члан бирачког одбора заокруживао одговоре на листићима за читаве породице”, рекла је Милица Ђурђевић.

Осим Двери и Заветника протестовали су и припадници странке Здрава Србија као и Покрета обнове Краљевине Србије.

Исказали су и незадовољство и чињеницом што су први резултати референдума синоћ прво саопштени из седишта Српске напредне странке а не из Републичке изборне комисије.

Окупљени су наступили иза транспарента Одбрана устава и носили су страначке заставе.

После получасовног протеста окупљени су се разишли а за време трајања протеста саобраћај у улици Краља Милана је био обустављен.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here