Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Чланови Удружења радника на интернету организовали су протест испред Дома Народне скупштине и поновили захтев да надлежни обуставе наплату пореза на зараде фриленсера ретроактивно за последњих пет година.

Фриленсери су затражили преговоре са Министарством финансија и Пореском управом, у циљу коначног решавања статуса радника на интернету.

У току протеста, како је навео председник Удружења радника на интернету Миран Погачар, позвао их је шеф кабинета премијерке Ане Брнабић да у понедељак дођу на преговоре у Владу.

Миран Погачар је рекао новинарима да су фриленсери сагласни да порез треба да се плаћа, али да наплата треба да крене од новог закона, а не ретроактивно.

“Када ступи нови закон на снагу тада се дефинише, да свима буду у овој земљи јасна наша права и обавезе. Од тада треба да крене и наплата. То није урађено последњих 20 година, самим тим не треба ни држава да тражи од нас оно што није успела да организује и уради”, истакао је Погачар.

Саобраћај испред Дома Народне скупштине на Тргу Николе Пашића био је обустављен због портеста, а окупљени су носили транспаренте, на којима је, између осталог, писало “Не уништавајте фриленсере” и “Прво закон, онда порез”.

Након обраћања на Тргу Николе Пашића, окупљени су кренули у шетњу до зграде Владе Србије у Немањиној улици, а најављено је да ће отићи и до Славије.

На почетку протеста минутом ћутања одали су пошту пре три године убијеном Оливеру Ивановићу и лекарима који су изгубли живот у борби против коронавируса.

Накнадно сазнајемо, представници Удружења радника на интернету позвани су у понедељак на састанак у Владу Србије. То је потврђено и у кабинету председнице Владе Србије.

Представнике тог удружења у понедељак у 15.00 сати примиће премијерка Ана Брнабић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here