Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Православни верници и људе добре воље јуче су се окупили испред црногорске амбасаде протестујући због најновијих дешавања у Црној Гори након изгласавања закона о тзв. слободи вероисповести.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Желимо да искажемо своју људску и верничку солидарност са Црквом Христовом у Црној Гори, са Архиепископом Амфилохијем, епископима, свештеницима, монасима и верним народом у одбрани светиња које су вековно добро Митрополије црногорскоприморске и Српске православне цркве. Грубо кршење људских права од стране бахате власти оличене у председнику Ђукановићу обавезује нас да дигнемо свој глас и уложимо свој грађански протест против оваквог бруталног мешања власти у црквене послове, отимања имовине и наметања народу у коју Цркву треба да иде и како она треба да се зове“, истиче се у саопштењу Цркви Светог Саве у Лондону.

Верници су после Свете литургије у Цркви Светог Саве, где је служен и молебан за мир и јединство народа, и слободу Српске православне цркве у Црној Гори, у поворци мира кренули до црногорске амбасаде, где су исказали свој протест и затражили повлачење дубоко неправедног закона који обесправљује најбројнију Цркву и верску заједницу у Црној Гори и уноси немир и поделе у народу.

У Цркви Светог Саве у Лондону сваке вечери се  у 19.00, од 1. јануара, па до Божића, служи молебан за мир и јединство народа у Црној Гори.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here