Mesto za reklamu
  1. 03.2021.

Испред Скупштине града Београда одржава се протест музичара, фотографа, угосистеља и фризера. Окупљени грађани захтевају решавање основних животних питања, јер су током протеклих годину дана остали без примања и могућности да привређују.

Окупљени грађани држе транспаренте на којима пишу имена градова из којих су дошли – “Музичари Лесковац”, “Зрењанин”, “Панчево, Јужни Банат”, итд.

“Са нама нико нема никакве везе, осим музичара који желе своја права. Прође година, али две кључне седмице никако. Колико год мрака они донели, нама ће једном зора сванути. Не пристајемо на живот без музике, рекао је говорник на протесту, док су га окупљени

Говорник је на протесту позвао “часне људе” и музичаре да “не иду на њихове телевизије и да им не дају легитимитет”.

“Ћутања више нема, не јер нећемо, него јер не можемо. Породицама умрлих од короне желимо искрено саучешће, али од РТС-а захтевамо да нам поред бројки од короне јављају и колико је људи умрло од других болести. Нека се људи освесте”, рекао је говорник на протесту.

“Ако не испуне наше захтеве у року од 15 дана, ступам у штрајк глађу. Позивам и друге да ми се придруже”, поручено је на протесту.

Говорницу је потом преузела Бојана Барјактаревић која је поздравила окупљене.

“Људи не смеју да похађају свирке јер не знају докле ће ово трајати. Ни следеће године не знају људи шта ће бити. О чему се овде ради? Све бранше које су са нама морају да нам се придруже. Овде су угоститељи, камермани, конобари, власници центара, бутици венчаница, декоратери, посластичари, фризери, кувари … само 20.000 музичара има. Замислите све те друге бранше које су уско повезане са нама. Ако вас мрзи да рачунате узмите дигитрон и помножите све то са 4, па видите колико је људи на рубу егзистенције”, рекла је она.

“Ми нисмо политичка група. Не рушимо власт. Нисмо дошли са тим циљем. Не тражимо помоћ, дошли смо да нас пустите да радимо”, рекла је Барјактаревић.

“Ако треба хапсите нас, није проблем. Ми нисмо опозиција. Политика нас не интересује, али хоћемо по Уставу право на рад и на нормалан живот и нећемо одустати”, завршила је она свој говор.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here