1. 05. 2020.

На Тргу републике одржан је протест под називом “Бојкот система”, на који су позвали народни посланик Скупштине Србије Срђан Ного, бивши члан Двери, и новинар и власник Таблоида Милован Бркић.

Они који су се одазвали њиховом позиву носили су српске заставе, национална и верска обележја, скандирали скандирали против власти, председника Вучића – износећи најтеже оптужбе и погрдне слогане, а критике су упућене и Ђиласу, па је и један транспарент имао текст –  “Вучићу Ђиласе” и носили транспарент са тим натписом, а неколико њих се попело на споменик кнезу Михаилу где је развило транспарент на коме пише “Бојкот система”.

Испред споменика паркирали су аутомобил из којег су са звучника пуштали Боже правде, песме о Косову и Метохији…

Затим су од Трга прошетали преко Теразија до Дома Народне скупштине, где су викали “нећемо мигранте”, “нећемо изборе”.

На челу колоне био је постављен транспарент “Бојкот система” и “Не дамо Србију”.

Срђан Ного је рекао да је сигуран да је велика већина грађана за промену садашњег система, али није прецизирао шта је алтернатива.

Поручио је да сви политичари треба идеје за које се залажу “да ставе на папир као своју изјаву” и да за њу гарантују својим поптисом.

Док су посланици Владимир Ђукановић и Владимир Маринковић излазили уз парламента, окупљени су кренули ка њима, али није дошло до инцидента.

Потом су кренули до Председништва, где су завршили протест изношењем захтева.

Нови протест заказали су за сутра.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here