Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Демонстранти су се поново окупили испред Скупштине Србије, после више дана протеста, које су углавном обележили инциденти и сукоби са полицијом. Протести се и данас одржавају и у више градова Србије. Репортер РТС преноси да представници разних групација имају заједнички циљ, због незадовољства стањем у држави траже оставке одговорних  и да не желе сукобе са полицијом.

Протести у Београду почели су због најаве увођења полицијског часа и исте вечери су се догодили сукоби демонстраната и полиције. И наредних вечери било је инцидената, бацања каменица и сузавца, туче полицајаца и демонстраната, осим трећег дана протеста, када је одржано мирно окупљање и када су демонстранти седели.

Демонстранти пристижу на Трг Николе Пашића у Београду,  испред Дома Народне скупштине, а многи носе иконе. Већ око 20.00 плато испред скупштинског здања био је попуњен.

Број грађана испред Скупштине Србије се стално повећава.

Репортер РТС који је разговарао са учесницима више група пренео је да сви имају заједнички захтев, да су незадовољни овом влашћу и да траже њихове оставке. Такође, пренела је да сви желе да своје незадовољство искажу на миран начин и да не желе сукобе са полицијом.

Иначе, у центру Београда приметни су трагови синоћних инцидената и сукоба демонстраната и полиције.

Протести испред Скупштине СрбијеПолиције тренутно нема испред улаза у Скупштину Србије, полицијске јединице распоређене су иза парламента, у Косовској улици.

 

Нишлије се окупљају у улици Николе Пашића у центру града, иако је у том граду забрањено окупљање више од 20 људи због ситуације са вирусом корона.

Окупљање је почело и у Новом Саду, на Тргу слободе. Окупљају се грађани и у дргим градовима Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here