Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Представници Уније синдиката просветних радника Србије окупили су се испред Министарства просвете како би још једном захтевали бољи материјални положај запослених у просвети, који је, како наводе, за 10.000 динара испод републичког просека.

Међу захтевима су смањење броја ученика у одељењу на максимално 25, као и да се са ресорним Министарством, како је изјавила председница Уније Јасна Јанковић, оствари здрав социјални дијалог.

Јанковићева је навела да данашњим протестом обележавају седам година од потписивања, како је оценила, неуспешног споразума са Владом Србије.

Члан Председништва Уније синдиката просветних радника Србије Владимир Аџић рекао је да траже исплату седам новогодишњих награда у износу од 35.000 динара, као и исплату од 20.000 динара до краја марта.

Навео је да је међу захтевима и да се до краја марта плате у просвети повећају за 12 одсто.

Такође, чланови Уније ступили су данас и у штрајк од 30 минута у 809 школа.

Најавили су да ће поново штрајковати и организовати окупљања у више градова, а уколико се не дође до решења, кажу да ће чекати нову владу.

Како је пренео Танјуг, саобраћај у Немањиној се повремено обуставља, а просветари би окупљање требало да заврше протестном шетњом до Владе Србије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here