Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Као и претходних дана, у протестну вожњу кренули су око 13 часова са четири локације – из Блока 70, Кумодрашке улице, бивше хале “Пионир” и Обреновачког пута.  Протест је завршен у 15 часова код зграде Владе Србије. 

Taксисти су незадовољни радом Комуналне милиције и, како кажу, неспровођењем Закона о превозу путника у друмском саобраћају, и то против “привредних друштава и удружења која незаконито, посредством апликација, обављају такси превоз”.

Саобраћај у главном граду је у тоталном колапсу током протеста, па се тим поводом огласила и министарка саобраћаја Зорана Михајловић.

Поручила је таксистима да блокада града није решење, али је додала да удружење CarGo не поштује закон, јер, како наводи, није регистрованo и ради по ценама које су испод дозвољених минималних цена које прописује Град Београд.

Раније данас на конференцији се огласило и удружење CarGo, чији је председник Вук Губеринић рекао да ће то CarGo помоћи таксистима да формирају ново такси удружење, да ниједан таксиста не би остао без посла.

Протеста неће бити током викенда, али таксисти најављују нове протесте од почетка следеће недеље када је најављена и посета турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Београду.

Представници таксиста најавили су и радикализацију протеста и блокаду мостова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here