Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

У Београду је вечерас по четврти пут одржан протест, с почетка под слоганом „Стоп крвавим кошуљама“, а сада „1 од 5 милиона“, што пише и на транспаренту на челу колоне која је у протестној шетњи, а носе је пензионери. На протесту није било страначких обележја, а окупљени у протестној шетњи носили транспаренте на којима, између осталих, пише “#1 од 5 милиона”, “Хоћемо реформу и контролу ПИО Фонда”, „Вратите нам пензије“ ….

Протест је почео као и увек на Студентском тргу, где су се окупљенима обратили глумац Бранислав Трифуновић, новинар Срђан Шкоро и Десимир Стојанов, мештанин села Ракита, у којем се гради мини-хидроцентрала, а сељани се противе тим плановима.

Глумац Бранислав Трифуновић је поручио да, када неко учеснике протеста пите ко организује скуп, треба да кажу “да их организује (председник Србије Александар) Вучић”.

“Да није њега, не би нас било оволико, не бисмо знали против чега се боримо. Хвала, Вучићу, што си убрзао свој одлазак”, поручио је Трифуновић који је у име учесника протеста затражио смену министра полиције Небојше Стефановића због тога што, како каже, омаловажава свој народ.

Бранислав Трифуновић

Трифуновић је упутио подршку и оцу настрадалог Давида Драгичевића, Давору Драгичевићу, који се месецима у Бањалуци бори за правду.

“Београд је уз њега, за правду, срећу, радост, истину, за све нас. Правда за Давида”, истакао је Трифуновић.

Затим се обратио новинар Срђан Шкоро који је рекао да је “овде било разних власти, али да оваквих лажова и лопова никад није било”.

Срђан Шкоро

“То не само да не памти Србија, то свет не памти. Некада су зарђалим кашикама цртали границе ових народа, иза њих су остала гробља, злочини, пустош. Сада хоће и Србију да испразне, јер тамо где су бранили Србе, тамо Срба више нема – ни у Крајини, ни у Босни, ни у Црној Гори. Неће их бити ускоро ни на Косову ни у Србији. То не смемо да дозволимо”, истакао је Шкоро.

 

Окупљенима се на крају обратио и Десимир Стојанов из села Ракита, чији се мештани боре против изградње минихидроелектране.

“Писао сам, молио, кумио, да нам не дирају само једну једину реку, у коју хоће да ставе пет километара цеви. А онда на нама тренирају мишиће, одавде из вашег комшилука је и инвеститор који нам загорчава живот. Молио сам га да нам то не узима”, поручио је Стојанов.

Десимир Стојанов

Грађани су затим кренули у протестну шетњу улицама Београда. Како је најављено, кретали су се Македонском и Светогорском, затим Таковском улицом и даље преко улице Краља Милана до трга Славија.

Протесту су присуствовали и чланови Синдиката војних пензионера, који су се налазили на челу колоне. Виђени у и лидери неких опозиционих партија, као и неке јавне личности, попут глумаца Николе Која, Бранислава Лечића…

Учесници протеста раније су упутили три захтева Влади и председнику – да се открију налогодавци убиства Оливера Ивановића, ко је покушао да убије Борка Стефановића и да јавност сазна ко је покушао да убије новинара Милана Јовановића.

„Српска стварност“ / Спутник, РТС – Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here