Mesto za reklamu

01.02.2020.

Чланови Организационог одбора грађанског протеста “1 од 5 милиона Крагујевац”, вечерас су подсетили суграђане на почетке протесте у њиховом граду оценивши да су дали веома добре резултате јер су уздрмали режим који је сада у паници због најављеног бојкота избора.

Са Ђачког трга су поручили да снажно подржавају бојкот предстојећих избора и да ћепротестима започетим 5. јануара 2019. године, наставити борбу за фер и поштене изборе и обнову урушених институција.

Говорећи о “учинку” досадашњих протеста и бојкоту предстојећих избора, др Влада Ђорђевић, један од чланова одбора је оценио да су протести уздрмали власт која је сада озбиљно уплашена због најаве бојкота.

“Захваљујући протестима, власт је од потпуне ароганције постала мања од маковог зрна. Њихов систем се убрзано распада, шрафови лете на све стране и налазе се употпуној паници”, рекао је Ђорђевић и додао да “смањивање цензуса у изборној години је потез очајника”.

Он је оценио да “борба започета пре годину дана није завршена” и да ће протести бити настављени, све до коначне победе.

Поручио је да држава има институције, али да оне не функционишу јер су под контролом власти, због чега је неопходна борба за њихову независност и самосталност у раду.

Небојша Вељковић, члан одбора и један од иницијатора и организатора протеста, оценио је да они сада дају “слатке плодове”, посебно нагласивши да ће протести бити настављени, а бојкот избора снажно подржан.

Вељковић се заложио за заустављање одласка младих стручњака у иностранство, рекавши да се тај проблем мора решавати конкретним мерама, а не празним речима.

Одлив мозгова стручњака и добрих мајстора зауставиће се тако што ће се направити систем у коме ће се најбољи запошљавати и моћи да напредују у својој земљи.

“Свако од нас у фирми у којој ради може да види људе који нису познати по својим професионалним постигнућима и знању, већ само по томе што имају чланску карту владајуће странке”, казао је Вељковић.

Он је позвао Крагујевчане да се и следеће суботе окупе на Ђачком тргу, поручивши да је потребно “да нас сваки пут буде све више и више, јер и бојкот захтева борбу”.

“Ми снажно подржавамо бојкот, јер је то једини прави пут до фер и поштених избора”, рекао је Вељковић и додао да грађани “не смеју да губе наду и да само сложни и уједињени могу да се изборе са овим режимом Александра Вучића”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here