Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Српска напредна странка је освојила више од 60 одсто гласова на парламентарним изборима у Србији, показују пројекције Ипсоса и Цесида. На основу тих показатеља у парламент сигурно улазе СПС-ЈС и листа СПАС Александра Шапића, као и мањинске странке.

Према првим прелиминарним резултатима РИК-а, највише гласова на изборима освојила је листа “Александар Вучић – За нашу децу” – 63,35 одсто. За њом следи коалиција СПС-ЈС са 10,67 одсто. Следи листа „СПАС“ Александра Шапића, са преко 4,2 одсто.

У Србији се, после затварања бирачких места, још броје гласови, а три листе се, како показују први прелиминарни подаци, боре за цензус.

За цензус се боре листа “За краљевину Србију – Жика Гојковић” – ПОКС, Суверенисти и Метла.

Према прелиминарним незваничним подацима Ипсоса и Цесида, Покрет обнове Краљевине Србије је на 2,80 одсто, Суверенисти на 2,40, а Метла на 2,30 одсто.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић рекао је да је ово била последња званична конференција за вечерас, те да ће уколико у наставку вечери буде било ванредних конференција, медији бити благовремено обавештени.

Лидер СНС-а Александар Вучић у својој поруци на Инстаграму написао је Хвала Србијо,  у првом обраћању рекао да је СНС остварила апсолутно незабележен резултат, али и да је добио упозорење народа да морају да буду још одговорнији и марљивији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here