Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Упркос суспензија које су јуче одређене делу радника Пошта Србије који су у обустави рада, они су данас наставили свој протест. Радници кажу да се и даље врши притисак на њих, појединачно или у мањим групама, како би одустали од захтева. Ово је девети дан протеста радника који захтевају повећања зарада.

Радницима је пословодство Поште понудило нову понуду за окончање обуставе рада, али је они нису прихватили.

“Јуче смо добили исту понуду пословодства, испод жита, идентичну понуду као ону од недеље, уз то да нећемо бити санкционисани, али тај предлог је одбијен у огромној већини. Они се истим методама служе годинама, људи су навикли на то и огорчени су, и ништа не може да их поколеба”, каже Стефан Митровић, представник радника у обустави рада.

Митровић је рекао да суспензије радника нису неочекиване, јер је руководство посезало за том мером и раније, ако се не прихвати њихова понуда.

“Нема наставка дијалога, већ посежу за суспензијама. Ми се држимо сви за једног, један за све, боримо се за исправу ствар и нема разлога да се икога плашимо”, рекао је.

Митровић каже да се радници понашају као да суспензија нема, и они којима су одређене нису их ни узели у руке.

“Циљ је да се људи поколебају и да се врши притисак на раднике, али ми се држимо. Овако ћемо да се боримо за своја права и породице, културно и достојанствено”, додаје он.

Митровић је рекао и да су радници заједно отишли код директорке Поште Србије Мире Петровић, да не би чекали да и они буду суспендовани, већ су тражили да добију суспензије и да се, како је рекао, погледају у очи.

Више од 200 запослених у пошти који учествују у обустави рада, из Сомбора, Зрењанина и Новог Сада, суспендовано је до сада са посла. Поштари траже повећање плата у рангу републичког просека, што је око 54 хиљаде динара.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here