Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Радници “Фијата” организоваће сутра протест испред Скупштине града Крагујевца. На тај корак су се одлучили, како поједини њихови представници тврде, јер су пропали преговори са Владом Србије. Из Владе то демантују и кажу да преговори нити су пропали, нити су прекинути, али да их протест може угрозити.

Представници радника дали су преговарачком тиму Владе рок да их данас до 11 сати обавести о понуди са којом би могли да изађу пред запослене. Позив из Немањине стигао је и пре задатог рока, али без одговора на радничке захтеве.

Тражили смо отпремнине од 1.000 евра, нису нам понудили ништа, нису нам понудили ни мање отпремнине. Тражили смо посао у другим фирмама. Само су рекли ми не можемо да идемо преко ‘Стелантиса’, угрозићемо ако вам дамо понуде, угрозићемо њихов останак овде”, кажу  преставници радника “Фијата” и сматрају да су радници доведени пред свршен чин, али не искључују даље преговоре.

Представници Синдиката радника ипак сматрају да када су чекали  четири пуне године за нови модел и када су чекали и ове четири недеље мишљења су да се могу сачекати још четири дана.

На стрпљење позива и Влада. Са предлогом решења за прекобројне раднике изаћи ће када “Фијат” заврши процес регистрације радника који су се одлучили за иностранство.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here