Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, у претходном периоду остварили завидне резултате у борби против организованог криминала и сузбијања трговине наркотицима истакавши да очекује да ће ти резултати у наредном периоду бити још бољи.

Вулин је у Наставном центру Макиш, са директором полиције Владимиром Ребићем и начелником СБПОК-а Нинославом Цмолићем обишао припаднике Одсека за полицијско хапшење, Службе за борбу против организованог криминала и присуствовао вежби у којој су приказали вештине и способности у савладавању припадника организованих криминалних група.

Министар је истакао да припадници овог одсека учествују у хапшењима високог ризика, излажу свој живот опасностима и чине све како би у сарадњи са другим организационим јединицама Министарства унутрашњих послова, склонили криминалце са улица и осигурали безбедност грађана.

У последња три месеца, како је нагласио министар Вулин, процесуирано је девет организованих криминалних група и ухапшено 78 особа осумњичених да су били њихови чланови и у свим тим хапшењима учествовали су припадници ове јединице.

Министар је посебно похвалио рад припадника ове јединице на хапшењу припадника организоване криминалне групе коју су предводили Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Министарство унутрашњих послова наставиће да улаже у побољшање услова рада ових људи, кроз набавку нове опреме и наоружања, јер улагањем у њих улажемо у нашу безбедност. Они су ту да се обрачунају и са најокорелијим криминалцима ризикујући притом и сопствени живот и зато заслужују наше поштовање, нагласио је министар Вулин.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here