Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Изрицање  пресуде Ивану Тодосијевићу,  остро је осудило и руководство Српске листе на ванредној конференцији за новинаре.Уколико се се пресуда не преиначи, Српска листа ће позвати све  представнике Срба и градјане да напусте своја радна места у привременим институцијама у Пристини .

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је на конферемцији за новинаре поводом пресуде Ивану Тодосијевићу, да ће данашњи дан упамћен као црно слово правосуђа на простору Косова.

„Убеђен сам да је ово јединствен случај да је члан председништва Српске листе Иван Тодосијевић осуђен, за прекршај који се зове вербални деликт. Од данас овом пресудом, Србима је одузето право на говор, слободу мишљења, право да се брани српски народ на простору Косова и Метохије тј. право да Срби говоре истину“ рекао је Ракић.

Ракић је рекао да Срби немају право да кажу иситну и боре се за свој народ.  “Уколико се ова срамна пресуда потврди на вишој инстанци Српска листа ће позвати све политичке представнике, све своје сународнике који раде у инситуцијама у Приштини, локалним самоуправама, тужилаштву, суду, полицији да напусте своја радна места. Нећемо дозволити да се овај случај тек тако стави ад акта и шаљем поруку и Приштини и међународној заједници , сви смо ми Иван Тодосијевић, и наставићемо да говоирмо иситну, јер Иван није рекао нишда друго до пуке истине“ рекао је Ракић.

Потпредседник Српске Игор Симић каже да је ово први пут да је неко осуђен по овом кривичном делу на територији Косова и Метохије и да се још увек чека реакција међународних представника.

„Унутар Српске листе али и унутар српског народа ми ову пресуду видимо као максимални недозвољени  политички и институционални притисак који представља институционално насиље према српским политичким представницима, него због оног што је Иван тодосијевић рекао већ због оног што Иван као и цела Српска листа ради  у корист српског анрода и корист опстанка Срба на овим просторима“ рекао је Симић.

Рекао је да у случају да ова пресуда опстане поставља се питање да ли ће косовско правосуђе судити и финске патологе који су с еоградили у извештају о догађајима у Рачку, да ли ће судити свим новинарима, па и некима из немачких редакција који су пислаи о овом случају и доводили у сумњу податке које износе правосудни органи на Косову и Метохији“ рекао је Симић истакавши да Српска листа и сви чланови се труде  да буду део решења , а не део проблема, али да све што се дешава у претходних неколико месеци повтрђује страховање да нико не жели да нас вид као партнере у будућности, већ желе да на максимални могући начин лажним оптужбама елиминишу сваког ко је спреман да се бори за интересе српског народа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here