Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Албански премијер Еди Рама изјавио је да се чини да Европска унија нема ни воље ни капацитета да у дијалогу Београда и Приштине реши косовско питање, али и да, како је рекао, често не држи реч.

Рама је учествујући на конференцији “Америчка политика на западном Балкану” говорио о односима Албаније са Америком и том приликом изнео неке примедбе на рачун Европске уније у вези решења косовског питања.

Рама је, преноси приштинска Газета Еxпрес, приметио да је ЕУ још далеко од решења косовског питања, а да су у међувремену САД именовале Метјуа Палмера и амбасадора Гренела, што указује да код њих постоји интересовање да то питање буде решено.

“Интересовање ЕУ о овом питању је значајно смањено и верујем да је то свима јасно, посебно након одлуке Европске комисије од 18. октобра”, рекао је Рама.

Толико је времена прошло, казао је Рама, а да ЕУ више и не помиње “случај Косова”.

“Постоје случајеви када ЕУ не држи своју реч, а случај Косова је једно од најважнијих примера које показује да Бриселу недостаје капацитет да одржи реч”. рекао је Рама.

У прилог тврдњи да ЕУ не држи реч Рама је навео раније обећање Бриселс да ће Приштини одобрити либерализацију визног решима, ако закључи споразум о демаркацији са Црном Гором.

Рама је рекао да је апсурдно да “два милиона Албанаца који свакодневно прелазе границу буду таоци” Брисела који је до сада, како је казао, либерализовао визе за 100 милиона људи који живе на територијама које нису ни у каквом преговарачком процесу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here