Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Скупштина Србије наставила је рад расправом о потврђивању више финансијских уговора, међу којима је онај о зајму за кредит за изградњу дела ауто-пута на деоници Прељина-Пожега. Реч је о 445 милиона долара зајма од кинеске Експорт-импорт банке.

На дневном реду је и потврђивање уговора о зајмy за кредит за пројекат модернизације и реконструкције мађарско-српске железничке везе на територији Србије за деоницу Нови Сад-Суботица.

Тај уговор о модернизацији железнице подразумева кредит у максималном износу од око скоро милијарду долара.

Уговоре је образложио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Посланичка питања:

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ питао је министра спољних послова Ивицу Даћича да ли је тачно да је Влада Србије ангажовала компанију да лобира да се у Сједињеним Америчким Државама промени став о Косову и Метохији.

Шешељ је у делу седнице на којој посланици постављају питања навео да се таква информација недавно појавила, те упитао да ли влада сматра да неко може да утиче или да плати на то да се промени став САД које су спонзорисале независност КиМ.

Он се осврнуо и на изјаву америћког амбасадора Кајла Скота који је критиковао појављивање генерала Владимира Лазаревића у “Бесмртном пуку” поводом Дана победе у Нишу.

Шешељ је питао Владу Србије какве је дипломатске мере предузела да се Скоту стави до знања да не може тако да се понаша према земљи домаћину и “да није његово да коментарише догађаје”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here