Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Седница на којој ће се расправљати о избору нове Влада Црне Горе одложена је за 2. децембар, саопштио је председник Скупштине Алекса Бечић. Мандатар Кривокапић најавио да ће доставити ново име за министра народне одбране, као и друге евентуалне промене.

„Након данашњих консултација и договора са шефовима свих посланичких клубова, договорено је да се седница поводом доношења Одлуке о допуни Пословника са циљем омогућавања функционисања Скупштине у условима епидемије ковида 19, одржи 23.11.2020, а седница поводом избора нове Владе 02.12.2020“, саопштио је Бечић на Твитеру.

„Желећи да избегнем злоупотребе, поделе, неслагања, скретање пажње са горућих тема и избора нове Владе, спреман да на сваком кораку дајем допринос помирењу, кохезији и погледу у будућност, уз уважавање захтева и ставова опозиције“, написао је Бечић на Твитеру.

Иначе, мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић саопштио је данас да ће ускоро предложити новог кандидата за министра унутрашњих послова, након што га је Никола Терзић обавестио да повлачи кандидатуру за ту функцију. Он је нагласио да остаје при ставу да Терзић има кредибилитет, способност и неопходну стручност за обављање дужности министра унутрашњих послова.

Кривокапић је наговестио и измене у саставу будуће владе, у циљу заступљености националних мањина, преносе Вијести.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here