Mesto za reklamu

24.06.2020.

Службеници приватног обезбеђења изгурали су из зграде Општине Будва председника Општине Марка Царевића. Он је, како је то и најавио јутрос кренуо на посао, али су га службеници приватног обезбеђења у томе спречили. Царевић је заједно са шефом кабинета Николом Јовановићем изгуран из зграде Општине.

Припадници обезбеђења су на груб начин из зграде Општине су изгурали и камермана Телевизије Вијести. Царевић је у међувремену  отишао у станицу полиције и поднео кривичну пријаву, преносе „Вијести“.

Он је рекао да на списку нема печата, деловодника, да је мимо тендера доведена приватна агенција за обезбеђење, те да Општина има агенцију за обезбеђење са којом је закључен уговор.

Ни председник СО Будва Крсто Радовић није пуштен да уђе у зграду Општине.

Он је позвао лидера Црногорске Владимира Булатовића „да ако има имало људскости изађе“. Рекао је и да син министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића „троши у Будви на хиљаде евра дневно“, а да полицијски службеници зарађују по 20 еура.

Радовић је указао и да су на улазу у зграду Општине припадници агенција „Гардијан“ која је на изборима штитила штабове ДПС у Будви.

Испред Општине је полицијски кордон

Испред зграде Општине окупио се велики број грађана, а појачано је и присуство полиције. Јутрос је на улазу у зграду Општине Будва постављен и полицијски кордон.

Припадници приватног обезбеђења који су у згради Општине, изјавили су „Вијестима“, да ће пуштати искључиво запослене који су на списку.

„Вијести“ су имале увид у списак, који је достављен обезбеђењу, са именима особа које могу да уђу у зграду Општине.

На списку су потпредседник Општине Будва Марко Марковић, главна администраторка Даница Ковачевић, секретари и запослени у скупштинској служби.

Бивши градоначелник Будве и одборник Демократа Драган Краповић враћен је са улаза, јер га, како му је речено, нема на списку. Питао је ко је састављао списак, „да ли власник агенције или Мило Ђукановић“.

„На сваког грађанина је по један припадник обезбеђења. Ко је платио обезбеђење“, питао је Краповић и навео да је у питању агенције „Гардијан“ власништво Дарка Перовића.

Одборник Демократа Драган Краповић поднео је пријаву полицији против особа из приватног обезбеђења које су га спречиле да уђе на своје радно место.

Јовановић је рекао да је списак саставио Владимир Булатовић. Испред зграде је велики број грађана.

Грађани данас неће моћи да улазе у зграду Општине и користе услуге.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here