Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Русија прекинула учешће у споразумима у оквиру Савета Европе. Локалне власти тврде да су украјинске снаге у Лисичанску изгубиле борбену способност. Москва наводи да су руске снаге уништиле пунктове украјинске војске у Донбасу и Николајевској области. Лукашенко: Белорусија не жели рат са Украјином, Кијев нас провоцира.

Регионални начелник: Најмање троје погинулих и четворо рањених у ракетном нападу на Белгород

Најмање три особе су погинуле и десетине стамбених зграда оштећене у руском граду Белгороду близу границе са Украјином, рекао је регионални начелник, након извештаја о неколико експлозија у граду.

Оштећено је најмање 11 стамбених зграда и 39 приватних кућа, укључујући и пет које су потпуно уништене, навео је гувернер Вјачеслав Гладков је у апликацији за размену порука Телеграм.

“Најмање четири особе су повређене, а две су хоспитализоване, укључујући и десетогодишњег дечака”, рекао је Гладков.

Белгород, град са скоро 400.000 становника, удаљен око 40 километара северно од границе са Украјином и админстративни је центар Белгородске области. (Reuters)

Ракетни напад на руску базу у Мелитопољу

Украјинске снаге погодиле руску базу у руском окупираном јужном граду Мелитопољу, рекао је градоначелник тог града у избеглиштву.

Руски званичници потврдили су да се напад догодио.

Градоначелник Мелитопоља Иван Федоров написао је на свом налогу на Телеграму да је изведено преко 30 удара искључиво на војну базу.

Руска новинска агенција РИА Новости јавила је да је украјинске снаге погодиле подручје Мелитопоља где се налази, али није прецизирано шта је погођено.

РИА Новости су пренеле и речи локалног руског званичника Владимира Рогова да су у два наврата од 16 до 18 украјинских МЛРС ракета погодиле Мелитопољ. (Reuters)

Финска предлаже постављање НАТО базе у Јужној Карелији

Фински град Лапенранта, који се налази у региону Јужне Карелије, предложио је свој аеродром као могућу базу НАТО-а.

“Чуо сам да постоје размишљања о аеродрому. Могло би се користити ако одбрамбене снаге то желе. О распоређивању одбрамбених снага и војних јединица не могу ништа да кажем, нисам стручњак”, рекао је градоначелник имо Јарва.

Он је изразио уверење да ће приступање Финске Северноатлантској алијанси дати наду Јужној Карелији, посебно помоћи да се створи осећај сигурности и поверења међу локалним предузетницима. (iz.ru)

Експлозије у Белгороду, има жртава

Најмање три особе су погинуле, а десетине стамбених зграда су оштећене у руском граду Белгороду, саопштио је начелник те области, након ранијих извештаја о неколико експлозија у том граду који се налази близу границе са Украјином.

Најмање 11 стамбених зграда је оштећено и 39 приватних стамбених објеката, укључујући пет који су потпуно уништени, рекао је Вјачеслав Гладков.

 „Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here