Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Репрезентативац Србије у рвању Магомедгаџи Нурасулов освојио је златну медаљу на Медитеранским играма у Орану, након што је вечерас у финалу категорије до 125 килограма савладао Италијана Абрахама де Хезуса Коњеда 8:1.

“Желео бих да се захвалим тренерима и Рвачком савезу Србије што су омогућили да остваримо овако добре резултате. Напоран рад и безусловно давање се увек исплате. Идемо даље, у нове победе”, рекао је Нурасулов.

Ово је друга златна медаља за Србију у Орану, а укупно пета – претходно су Марија Судимац и Сара Лончар у дубл конкуренцији у бадминтону освојиле бронзу, каратиста Владимир Брежанчић сребро, златну медаљу рвач Виктор Немеш и бронзу рвач Стеван Мићић.

Медаљу је обезбедио и боксер Владимир Мирончиков, који се данас пласирао у полуфинале.

Српска застава подигнута на церомонији

Данас је у Медитеранском селу у Орану одржана церемонија добродошлице свим учесницима 19. Медитеранских игара. Церемонији подизања заставе наше земље, поред спортиста који у моменту одржавања церемоније нису имали такмичења, присуствовао је генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки.

У протоколарном делу нашим представницима обратио се и градоначелник Медитеранског села, господин Ђабир Саид Гуерни који је спортистима, тренерима и осталим учесницима пожелео добродошлицу, успех и пријатан боравак у Алжиру.

Шефица мисије ОКС у Орану Наташа Јанковић у име нашег тима захвалила се градоначелнику Медитеранског села и том приликом му уручила пригодан поклон “Ћирилично писмо у раму” са мотивом из цркве Краља Милутина из XIII века која се налази на Хиландару.

“Драго ми је да се велики број наших спортиста окупио на церемонији добродошлице и да смо сви заједно слушали химну наше земље. Надам се ћемо имати прилике да током такмичења на Медитеранским играма, још много пута чујемо нашу химну. Хвала градоначелнику Медитеранског села на добродошлици и на топлом пријему”, изјавила је Јанковићева.

Медитеранске игре почеле су 25. јуна и трајаће до 6. јула у Алжиру. Укупно учествује 3,390 спортиста који се надмећу у 24 спорта, а наш тим представља 151 члан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here