Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Политичке партије, државни званичници и удружења грађана осудили су усвајање Закона о слободи вероисповести у црногорском парламенту као и хапшење 17 посланика опозиционог Демократског фронта.

Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић поручио је да Србија мора да заштити свој народ у Црној Гори свим средствима и ниједна мера, “од протеривања амбасадора, па до финансијских и привредних санкција према представницима тог режима, не сме бити искључена”.

“Ово насиље црногорског антисрпског НАТО режима над српским народом и његовим представницима не сме да се прећути и остане без одговора Србије”, нагласио је Поповић у писаној изјави.

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта најоштрије је осудио догађаје у Црној Гори предложивши Министарству спољних послова да позове на разговор амбасадора Црне Горе и да му уложи оштар протест због хапшења и понижавања посланика Демократског фронта од којих су, како наводи, већина Срби.

Савез за Србију позвао је власт у Црној Гори да Закон о слободи вероисповести стави ван снаге и учини све како би се зауставила ескалација тензија и избегли сукоби, као и да сва отворена питања решава договором са представницима Српске православне цркве и народа.

Наводећи да кризе и једнострани потези који стварају поделе не виде државне границе, нити се у модерном свету могу изоловано третирати, СзС је од власти у Црној Гори затражио да се уздржи од било каквог насиља и да се окрене разговору као једином могућем начину решавања проблема.

Српски патриотски савез апеловао је на власт у Црној Гори да се заустави како је оцењено, антисрпско деловање и медијску хистерију, пусти на слободу ухапшене посланике и учини све што је могуће да се ситуација смири и нереди избегну.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here