Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Лидери Демократског фронта и других партија сматрају да је одлука о протеривању амбасадора Србије из Црне Горе “последњи трзај” одлазеће власти и да показује колики је “степен очајања”. У ДПС-у сматрају да је одлука очекивана.

Протеривање амбасадора Србије Вадимира Божовића из Црне Горе су “последњи трзаји антисрпске политике одлазећег режима”, рекао је један од лидера Демократског фронта

“Наша слога биће пораз врагу!” поручио је Кнежевић поводом одлуке црногорског Министарства спољних послова да амбасадора Владимира Божовића прогласи непожељним и затражи да напусти Црну Гору, пренео је подгорички портал Борба.

Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, изјавио је да одлука о протеривању амбасадора Србије из Црне Горе показује “степен очајања у коме се налази одлажећи режим” Мила Ђукановића и Душка Марковића.

Мандић је изјавио Танјугу да је амбасадор Владимир Божовић јуче изрекао “ону историјску истину којом се поноси српски народ у Црној Гори”.

То, истиче Мандић, треба да му служи на част, јер да је нешто друго рекао, и то време и догадаје другачије оценио, замерио би му његов народ.

“Овакав однос одлазећег режима није само однос према Србији него првенствено према српском народу у Црној Гори. Управо су наши преци организовали Велику скупштину српског народа 1918. године и ујединили Црну Гору и Србију. То њима служи на част, а нама на понос”, навео је Мандић.

Одлука о протеривању амбасадора Србије Владимира Божовића из Црне Горе је штетан, злонамеран и скандалозан потез одлазеће црногорске власти, саопштено је из парламентарне Радничке партије (РП).

Из Социјалистичке народне партије су поручили да је одлука црногорског министарства показатељ “слабашне моћи” Дармановића, његовог ресоре и комплетне одлазеће владе.

Стигла је реакција и са друге стране, из ДПС-а. У тој странци сматрају да је одлука црногорског министарства очекивана.

Поводом одлуке одлазеће власти у Црној Гори да протера амбасадора Божовића, огласио се на твитеру портпарол и ДПС Милош Николић.

“Очекивана одлука МВП након више опомена после којих је Божовић наставио да се меша у унутрашње ствари и омаловажава државу Црну Гору”, написао је на твитеру портпарол ДПС-а Милош Николић.

Ускоро ће овакав однос према Србији бити ствар прошлости! Ово је још једна срамота одлазећег режима и прави пример како нова власт не смије себи дозволити да се понаша – закључили су представници свих других партија који су коментарисали гест Министарства вањских послова Црне Горе – преносе медији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here