Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Влада Србије разрешила је 20. новембра, на лични захтев, управника Народног позоришта Дејана Савића и на његово место поставила редитељку Ивану Вујић.

 Ивана Вујић је од 2005. године редовни професор Факултета драмске уметности, на предмету Позоришна режија.

Дипломирала је на Катедри за позоришну и радио режију на ФДУ у Београду, а постдипломске студије на париској Сорбони.

Била је уметнички директор Битеф театра од 1990. до 1997, као и уметнички директор ФИАТ – фестивал интернационалног алтернативног театра у Подгорици од 1994-1996.

Оснивач је и уметнички директор урбаног “фринџ” фестивала “Аероплан без мотора” од 1994-1997, а била је и уметнички директор фестивала Белеф од 1997-2001.

Оснивач је и директор позоришта Бетон хала театар у Београду.

Више година била је директор Интернационалних летњих школа Универзитета уметности.

За допринос развоју образовања и културе добила је високо признање Министарства за образоване и науку Француске – Орден академских палми – витез командирског реда 2010. године.

На сценама Србије, Словеније, Немачке, Италије поставила више од 80 представа. Радила је широм бивше Југославије: Београд, Нови Сад, Суботица, Зрењанин, Сомбор, Панчево, Крагујевац, Приштина, Љубљана, Марибор, Подгорица.

У Народном позоришту режирала је представе “Спаљивање удовица”, “Војвоткиња од Малтија”, “Балканска пластика”, “Хамлет” и “Ромео и Јулија”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here