Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

У престоници Јапана Токију и целој земљи дневни број новозаражених прешао је 180.000, што је апсолутни рекорд од почетка епидемије ковида 19 – јавља РТС.

У престоници Токију број пријављених нових случајева достигао је 31.878, што је убедљиво највиши ниво до сада. Илустрације ради, следећи најлошији резултат забележен је још 2. фебруара ове године када је нови сој коронавируса пронађен код нешто више од 21.500 особа.

И у граду Осаки, по величини другом насељу у Јапану, забележно је више од 22.000 нових случајева заразе, што је такође рекорд.

Власти сматрају да су рекордни бројеви у овом, седмом таласу последица деловања високозаразне подврсте соја омикрон “БА 5” и опуштања становништва услед великих врућина, односно, одлазака у кафане, ресторане и на излете.

Према подацима јапанског јавног ТВ сервиса “НХК”, у Земљи излазећег сунца до сада је званично регистровано нешто више од 10 милиона заражених, док је живот изгубило око 31.700 особа. Иначе, Јапан је неупоредиво већа земља од Србије и има око 130 милиона становника и око 18 и по пута је већа бо броју људи од Србије. Има неупоредиво боље податке од последица ковида 19.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here