Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Удружење за заштиту уставности и законитости саопштило је данас да је Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) тесном већином од пет гласова према четири одбило да одлучује о предлогу којим би се ограничио ријалити програм.

Једини начин да се заустави промовисање насиља, али и директни преноси више кривичних дела јесте доношење закона којим би се ограничило приказивање ријалитија, али и увело јасно прецизирана минимална сатница обавезног културног, научног, документарног и програма за децу, оценио је председник Удружења Саво Манојловић.

У саопштењу се подсећа да се пред Скупштином Србије налази предлог закон који су подржала 42.852 грађанина, који је прошао све скупштинске процедуре и чека се још само мишљење Владе Србије.

Неодлучивање о овом закону представљало би повреду Устава. Као представници званичних предлагача закона 11. маја организоваћемо другу онлајн расправу на коју позивамо председницу Владе Србије Ану Брнабић, министра културе Владана Вукосављевића и председника одбора за култура Мирка Крлића, наводи Манојловић.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here