Mesto za reklamu
  1. 11. 202.

Изборни штаб актуелног америчког председника Доналда Трампа најавио је да ће покренути судски поступак с циљем да се обустави процес верификације изборних резултата у савезној држави Мичиген.

Истовремено, демократе су саопштиле да је један наводни сведок “штимовања” изборних резултата у држави Пенсилванији, повукао своје оптужбе, пренео је Ројтерс.

Правни заступник републиканаца Мет Морган изјавио је да је од суда затражено да се обустави верификација изборних резултата у Мичигену све док се поуздано не утврди да је гласање обављено у складу са законом.

Доналд Трамп је у више прилика тврдио да су избори били праћени бројним незаконитостима не понудивши доказе за своје оптужбе, а поједини правни експерти оцењују да Трампове тврдње немају велике потенцијал да промене исход избора.

Правна битка се води и у држави Пенсилванији због тврдњи да је било антидатирања гласачких листића послатих поштом.

“Примили смо велики број притужби”, изјавила је синоћ заступница у Доњем дому парламента Пенсилваније, републиканка Дон Кифер.

Нешто касније, из демократског клуба у Представничком дому америчког конгреса стигло је саопштење у којем се наводи да је радник поште Ричард Хопкинс, који је иницијално пријавио случај са антидатираним гласачким листићима, повукао своје тврдње. Касније, он је свој исказ ипак потврдио видео исказом који је поставио на друштвене мреже.

Републиканци су потом поднели захтев федералном суду у Пенсилванији да обустави верификацију изборних резултата на основу Хопкинсових тврдњи – пренео је Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here