Mesto za reklamu

25.05.2020.

Сви који овог лета одлуче да путују у Грчку на море морају да знају да у oву земљу не могу да уђу уколико се у аутомобилу налазе више од две пунолетне особе (возач и један путник) — то су најновији здравствени прописи грчког Министарства туризма.

Једини изузетак биће породице са малолетном децом и они ће моћи заједно да путују. Строге мере прописане су и за аутобусе у којима ће се број путника смањити за 50 одсто — свако друго седиште мора да буде празно. Притом, током целог путовања туристи ће морати да носе заштитне маске, а клима у аутобусима неће смети да се укључује.

Према новим грчким прописима, путници у аутобусима седеће само на по два седишта из разлога „социјалне дистанце“. Тако ће аутобуси од 50 места смети да превозе највише 25 путника, док ће аутобуси на спрат, уместо 70 путника, смети да превозе њих 35.

Такође, у аутобусима је прописано и обавезно ношење заштитних маски у току целог путовања, пише Информер.

На вратима мора бити обезбеђено дезинфекционо средство за путнике и особље, а препорука је и да се поставе паравани од плексигласа којима ће возачи бити потпуно одвојени од путника.

Према новим прописима — возачи аутобуса неће смети да укључују клима-уређаје, већ ће се у току целог пута возило природно проветравати отварањем прозора или шибера.

Ригорозне мере мораће да се поштују и у комбијима и у мини-бусевима.

Према прописима — код возила која имају седам седишта максималан број путника биће два, плус возач. Возила са девет седишта моћи ће да приме, поред возача, још три путника.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here