Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Републичка изборна комисија донела је данас одлуку да се 30. јуна понови гласање на бирачком месту број шест у Великом Трновцу, у општини Бујановац.

Ову одлуку РИК донела је на 77. седници којом је председавао председник РИК Валдимир Димитријавић.

Димитријевић је казао да ће се гласање на овом бирачком месту одржати у четвртак у периоду од седам до 20 часова.

Гласачки листићи штампаће се на папиру резедо боје, а контролни лист на папиру розе боје.

Такође, гласачки листићи штампаће се на српском и албанском језику и штампаће се у 1089 примерака, колико има утврђених бирача на том изборном месту.

У Великом Трновцу, на гласацком месту број 6 у четвртак 23. јуна није одржано поновљено гласање за парламентарне изборе због несугласица међу члановима одбора, а касније је стигла дојава о постављеној бомби.

На бирацком месту у Основној школи “Мухарем Кадриу”, парламентарни избори требало је да се одрже четврти пут, пошто је Управни суд усвојио жалбу Коалиције Албанаца Долине Шаипа Камберија на неправилности током изборног процеса 27. маја.

Од поновљених избора на овом бирачком месту у Великом Трновцу код Бујановца зависи када ће бити проглашени коначни резултати парламентарних избора који су одржани 3. априла.

Иако је одлука о понављању избора поново донета, чланови РИК под тачком разно дискутовали су на ову тему.

Чланови комисије говорили су и о томе како да се унапреде безбедносни услови гласања у Великом Трновцу, а било је и предлога да се избори одложе за неки други нерадни дан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here