Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Републичка изборна комисија донела је синоћ одлуку да се у Великом Трновцу одрже поновљени парламентарни избори у четвртак 23. јуна.

Kако се наводи у саопштењу РИK-а, на 76. седници, донето је Решење о спровођењу поновног гласања на бирачком месту број 6. у Великим Трновцима општини Бујановац, на којем је поништено поновно гласање на изборима за народне посланике спроведено 27. маја 2022. године.

Поновно гласање биће спроведено у четвртак, 23. јуна, у времену од 7.00 до 20.00 часова.

Претходно је РИK на 75. седници као основан усвојио Приговор подносиоца проглашене листе “Kоалиције Албанаца долине” односно захтев за поништавање поновљеног гласања на бирачком месту 6 тако да ће житељи Великог Трновца на биралишта четврти пут, будући да се због приговора на неправилности, на бирачком месту у том селу до сада гласало у три наврата.

Чланови Kомисије донели су такође Одлуку о облику, изгледу, боји и садржини гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике.

Гласачки листићи штампаће се на папиру плаве боје, а контролни лист за проверу исправности гласачке кутије штампаће се на папиру сиве боје.

Гласачки листићи штампаће се у две језичке варијанте, на српском и албанском језику, на папиру формата А-3.

Републичка изборна комисија донела је и Одлуку о утврђивању броја гласачких листића за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике, 23. јуна, којом је утврђено штампање 1.089 гласачких листића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here