Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Републичка изборна комисија донела је решење о понављању гласања на 117 бирачких места у Србији, с обзиром да на тим местима нису могли да се утврде резултати гласања.

Избори се понаваљу, како је речено на седници РИK-а, јер се у кутијама налази више гласачких листића него што је бирача гласало.

Члан РИK-а Жељка Радета рекла је да записници достављени РИK-у нису довољни за одлучивање о понављању гласања на тим бирачким местима и затражила “отварање џакова” и поновно пребројавање важећих и неважећих листића.

“Ово није довољно да се расправља, треба да се изврси увид у изборни материјал. Kако можемо без увида у материјал да знамо да ли је укупан број бирача ту грешка, можда је грешка у другој ставки”, навела је Радета.

Председник РИK-а Владимир Димитријевић казао је да РИK поступа искључиво у складу са упутством који су чланови донели пре неколико месеци.

“У овим ситуацијама, када не можемо да утврдимо на основу записника вољу бирача, нити ћемо да је прекрајамо, нити да претурамо по џаковима, већ ћемо по упутству да поновимо гласање на тим бирачким местима, с обзиром на то да бирачки одбор није утврдио резултате”, закључио је Димитријевић.

Нека од места на којима ће бити поновљено гласање су поједина биралишта на Врачару, Земуну, Новом Београду, Обреновцу, Раковици, Чукарици, Бачкој Тополи, Суботици, Зрењанину, Сечњу, Алибунару, Белој Цркви, Вршцу, Пожаревцу, Беочину, Новом Саду, Инђији, Лозници, Шапцу, Љубовији, Ваљеву…

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here