Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Тридесет четврти Београдски маратон одржан је у недељу у Београду а победници су Румун Силвију Стојка и Српкиња Невена Јовановић. Оливера Јевтић и Милан Митровић најбржи у полумаратону. На улицама српске престонице трчало је око пет хиљада такмичара.

Силвију Стојка је 42.195 метара претрчао за 2.34,43, испред српског атлетичара Марка Ранковића (2.37,15) и Грка Николаоса Сантиса (2.48,52).

Наша Невена Јовановић је трку завршила у времену 3.12,27.

У полумаратонској трци победници су Милан Митровић и Оливера Јевтић.

Српски атлетичар Милан Митровић победио је у полумаратонској трци на 34. Београдском маратону.Он је дистанцу од 21,097 километара истрчао за сат, девет минута и 37 секунди.

Друго место заузео је Кенијац Стенли Кипроп са временом од 1:11,49 сати, док је треће место припало такмичару из Босне и Херцеговине Алији Имамовићу са временом 1:12,39.

У женској конкуренцији на овој дистанци победу је остварила српска атлетичарка Оливера Јевтић у времену сат, 17 минута и 36 секунди.

Мађарица Каталин Гарами Ковач освојила је друго место са временом од 1:18,58 , а треће је заузела српска такмичарка Биљана Цвијановић са претрчаних 1:24,31.

Услед прописаних епидемиолошких мера, али и препорука организатора, мањи број Београђана него иначе пратио је уживо Београдски маратон. Ипак, подршка маратонцима није изостала, а за добру атмосферу били су задужени трубачи и бубњари.

Маратон је одржан под слоганом „Без баријера”, а први пут у историји није одржана Трка задовољства, уместо које је, сходно слогану, одржана шетња задовољства за особе са инвалидитетом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here