Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

После предлога руског председника Путина Дума изабрала за председника Владе Михаила Мишустина. Нови премијер се обратио члановима Думе. Медведев и даље предводи владајућу странку Уједињена Русија.  Председник Александар Вучић упутио је честитку председнику Владе Руске Федерације Михаилу Мишустину поводом ступања на дужност.

Државна дума на пленарној седници прихватила је предлог Председника Русије Владимира Путина да председник Федералне пореске службе Михаил Мишустин буде нови премијер Русије.

Руски председник Путин предложио је јуче Мишустина (53) за новог премијера, након што је Дмитриј Медведев распустио руску владу.

Оставка Медведева уследила је након што је Путин предложио измену руског устава, која би донела повећање овлашћења парламента и владе.

После избора новоизабрани руски премијер Михаил Мишустин обратио се посланицима Руске думе:

Мишустин је рекао да ће влада са њим на челу очувати макроекономску стабилност Русије са инфлацијом од око четири одсто.

Нагласио је да ће се убрзати рад на “националним пројектима”, програму Владимира Путина економског развоја којег је руски председник представио 2018. године.

Претходно су посланици владајуће Јединствене Русије једногасно подржали избор кабинета Михаила Мишустина.

Вучић честитао Мишустину: Уверен сам да ћемо наставити развој пријатељских односа:

Председник Александар Вучић упутио је честитку председнику Владе Руске Федерације Михаилу Мишустину поводом ступања на дужност. Уверен сам да ћемо заједничким радом да наставимо развој вишевековних пријатељских односа Србије и Русије, као и српског и руског народа, које красе нераскидива блискост и међусобно разумевање и поштовање, навео је Вучић у писму.

“Уверен сам да ће Вам указано поверење дати снажну вољу да радите одлучно и посвећено, на добробит Ваше земље и братског руског народа”, поручио је Вучић.

Истакао је да смо захвални Русији “за активну подршку нашим државним и националним интересима, посебно у Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама у којима Србија штити свој територијални интегритет и суверенитет, као и своју независност и слободарску традицију”.

“Желећи Вам много успеха у Вашем одговорном послу, као и добро здравље и срећу у личном животу, примите изразе мог дубоког уважавања”, наводи се у честитки председника Вучића.

Вучић је упутио и писмо досадашњем председнику Владе Руске Федерације Дмитрију Медведеву, у којем му захваљује на дугогодишњој коректној сарадњи коју је имао као председник Владе и као председник Републике.

Медведев остаје на челу Уједињене Русије:

Дмитриј Медведев ће, као заменик председника руског Савета за безбедност, остати на челу владајуће странке Уједињена Русија, коју је водио и док је обављао дужност премијера, изјавио је данас секретар Генералног савета странке Андреј Турчак.

Он је, након састанка посланичке групе Уједињене Русије пред данашње заседање Државне думе, рекао да не постоје правне препреке да заменик председника Савета за безбедност истовремено обавља и функцију председника странке.

Према речима извора који је присуствовао састанку, будући премијер Михаил Мишустин пренео је посланицима Уједињене русије поздраве од Медведева, преноси Тасс.

“Медведев је нагласио да је имао добру сарадњу са посланичком групом и да се нада да ће се тај рад наставити и у оквиру странке”, пренео је неименовани извор речи Мишустина.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here