Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије расписало је данас девет конкурса у области јавног информисања за 2020. годину, за које је опредељено 274 милиона динара.

Конкурси трају до 10. јануара, a расписани су ради пружања финансијске подршке медијским садржајима који доприносе остваривању јавног интереса у области јавног информисања, као и за суфинансирање проjеката oрганизовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, унапређивања професионалних и етичких стандарда.

Право учешћа имају издавачи чији су медији уписани у Регистар медија који се води у Агенцији за привредне регистре, у складу са Законом о јавном информисању и медијима.

Такође, могу да учествују и правна лица, односно предузетници који се баве производњом медијских садржаја, а који приложе доказ о томе да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија.

Одлукe о расподели средстава биће донете најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса.

Министарство позива новинарска и медијска удружења, која су регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса, да предложе чланове конкурсних комисија, као и медијске стручњаке заинтересоване за учешће у раду комисија да писаним путем доставе своје предлоге.

Детаљне информације и потребни формулари налазе се на сајту ресорног министарства.

Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here